Teaterførestilling og liten konsert

Teaterførestilling og liten konsert

Først blir det teaterforestilling med Rogaland Teater og Anders Dale med Terje Vigen! Etterpå blir det en liten konsert med duoen To eldre herrer.

Dato
30. august 2024
Tid
20:00 - 21:00
Stad
Løa i Tønnevik

”Der bodde en underlig gråsprengt en på den ytterste nøkne ø;-
– han gjorde visst intet menneske mén hverken på land eller sjø”

Terje Vigen er et dikt de fleste kjenner, men det er kanskje kun det første verset alle husker. Utfordres man til å resitere videre, kommer svært mange til kort. Heldigvis, for det å resitere eller — verre – deklamere Terje Vigen er ingen oppgave for amatører. Derfor er Anders Dale klar til å gi publikum en flott gjenopplevelse av diktet som har så mye å fortelle, om dramatiske krigsår, handelsblokade og hungersnød, om stolthet og mot, om hevn, selvransakelse og tilgivelse. Anders Dale gir dere en «Terje Vigen» det går an å ane konturene av i sydvest og sjøstøvler. Du får oppleve Terjes glede, sorg og sinne og de mange dramatiske hendelsene i diktet formidlet med nerve og personlig innlevelse.

Etterpå teaterforestillingen blir det minikonsert med To eldre herrer...frå Hjelmeland i Ryfylke. Kva kan du eigentleg forventa?
Den eine, Peter, er djupt forankra i visebølga på 70-talet. Kom vel aldri heilt over den bølga. Siste påfunn, er å drive konsertlokale heime i «Løa i Tønnevik». Den andre, Anders, er meir i retning av ein jazzmusikant, og driv no storband i Ytre Ryfylke. Kameratane Peter Sigmundstad og Anders Smith, har nå funne saman i eit slags musikalsk fellesskap. Dei øver så godt dei kan kvar tysdag føremiddag. Øvingslokalet er nettopp «Løa i Tønnevik». Med det som utgangspunkt; Kva kan du eigentleg forventa? Tja... Vi får sjå. Det blir vel litt av kvart.

Kjøp billett

Dørene åpner kl 19 med salg fra baren. Velkommen!

Arrangør

Løa i Tønnevik