Solnedgangskonsert: Britt-Synnøve Johansen og Petru Popa på piano

Solnedgangskonsert: Britt-Synnøve Johansen og Petru Popa på piano

På denne solnedgangskonserten får vi besøk av Britt-Synnøve Johansen som i fjor høst gav ut albumet "MØRK SALONG" til veldig fine anmeldelser.

Dato
10. august 2024
Tid
21:00 - 23:00
Stad
Løa i Tønnevik

I løpet av de siste 20 årene har hun sunget og gitt ut Edith Piaf’s udødelige sanger oversatt til egen karmøydialekt. Hun har også sunget annen dramatisk musikk på egen dialekt:

Argentinsk tango produsert av Janove Ottesen, sigøynermusikk med Gjertruds Sigøynerorkester og skummel, spellemannsprisnominert barnemusikk med «Skakke sanger». Men hele tiden har hun lett etter noen som kunne skrive nye sanger inspirert av den franske chanson-tradisjonen. Sterke, vare, vakre og tidløse melodier som kunne stå til Johansens egne tekster. Tekster fulle av liv, kjærlighet, melankoli og dramatikk.
Musikk som kunne stå til hennes stemme, spenne fra det helt sarte til vokalmessige eksplosjoner.

Så møtte hun Ragnvald Wernøe, komponist, arrangør og musiker fra Bergen. Wernøe har skrevet musikken, Johansen tekstene. Sammen har de komponert albumet "MØRK SALONG" med helt nye, norske sanger - men med klare referanser til tidløs, fransk musikk.

Britt-Synnøve mener bestemt at det er kortere vei fra Champs-Elysee i Paris til Storhaug i Stavanger enn det kartet påstår. Det tenker hun å overbevise publikum om denne kvelden, både gjennom sine egne sanger og oversatte, franske tradisjonelle chansons. 

Piano: Petru Popa

Dørene åpner kl 20 med salg fra baren. Velkommen!

Kjøp billett - 325 kroner